Wat is het verschil tussen een laminaatvloer en een vinylvloer?

Kies je voor een laminaatvloer of een vinylvloer in jouw woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graag bij het m...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen laminaatvloer en vinylvloer

Laminaat is opgebouwd uit verschillende laagjes. De toplaag is van kunststof, zodat de vloer goed tegen een stootje kan. De toplaag kan variëren in dikte, wat vaak in relatie staat tot de prijs en tot de duurzaamheid van de vloer. Vinylvloeren bestaan uit meerdere lagen kunststof waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Een vinylvloer is meestal 4 meter breed en daarom zonder naden te leggen, vinyl is daarnaast een soepel en verend product.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen laminaatvloer en vinylvloer

Laminaatvloeren worden al verkocht vanaf € 5,95,- per vierkante meter. De kwalitatief betere vloeren komen meer in de buurt van de €20,- tot €30,- per vierkante meter. De prijzen van de betere vinylvloeren variëren van € 20,- tot € 30,- per vierkante meter. Het leggen van vinyl is over het algemeen wel voordeliger.

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen laminaatvloer en vinylvloer

Bij laminaat geldt dat stofzuigen en afnemen met een vochtige doek meer dan ruim voldoende is om de vloer netjes te houden. Maar pas bij laminaat ook op met overvloedig water! Vinylvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en bestand tegen water door de sterke toplaag en het feit dat er geen naden zijn. Het is niet erg als er een glas drinken valt of een emmer water wordt omgestoten. Even schoonmaken met een doekje of dweil en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Door deze eigenschappen is een vinylvloer erg geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken.

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen laminaatvloer en vinylvloer

Een laminaatvloer kan gemakkelijk zelf gemonteerd worden in huis. Dit scheelt weer in de kosten! Zorg voor een goede ondervloer om geluidshinder te voorkomen. Laminaat wordt ‘zwevend’ gemonteerd, dit houdt in dat de vloer niet vast zit aan de ondervloer, maar hier simpelweg bovenop wordt geplaatst. Een vinylvloer is relatief dun en wordt direct op de ondervloer gelijmd of verwerkt. Daarom is het van groot belang dat de ondervloer volledig glad is, anders is elk korreltje of andere oneffenheid direct zichtbaar. Onze stoffeerders nemen je alle zorgen uit handen en zorgen voor een spiegelgladde vloer.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen laminaatvloer en vinylvloer

Laminaat is stijver van vorm en produceert daarom meer geluid. Denk bij de aanschaf van laminaat aan een geluidreducerende ondervloer. Een vinylvloer wordt direct gelijmd op de ondervloer, waardoor zowel omgevingsgeluid als contactgeluid wordt geminimaliseerd. Handig als je in een appartementcomplex met onderburen woont of als kinderen regelmatig door het huis rennen of spelen.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist