Wat is het verschil tussen een linoleumvloer en een vinylvloer?

Kies je voor een linoleumvloer of een vinylvloer in jouw woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graag bij het m...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen linoleumvloer en vinylvloer

Linoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen: jute, hars, houtmeel en kalksteen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Het is van zeer duurzame kwaliteit. Linoleum valt in de categorie harde vloeren. Vinylvloeren bestaan uit meerdere lagen kunststof waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Een vinylvloer is meestal 4 meter breed en daarom zonder naden te leggen, vinyl is daarnaast een soepel en verend product.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen linoleumvloer vinylvloer

Linoleumvloeren voor thuis variëren in prijs van € 30,- tot € 40,- per vierkante meter. Linoleum is enorm duurzaam, dus de prijs betaalt zich op de lange termijn zeker terug. Vinylvloeren zijn over het algemeen iets goedkoper De prijzen van de betere vinylvloeren variëren van € 20,- tot € 30,- per vierkante meter. Het leggen van vinyl is daarnaast over het algemeen voordelig.

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen linoleumvloer en vinylvloer

Beide vloeren zijn gemakkelijk in de onderhoud. We adviseren de vloer met een stofwisser schoon te maken, al volstaat een stofzuiger ook prima. Daarnaast zijn er professionele producten om de vloer extra schoon te maken en beschermen. Het is niet erg als er een glas drinken valt of een emmer water wordt omgestoten. Even schoonmaken met een doekje of dweil en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Door deze eigenschappen zijn beide vloeren erg geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken.

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen linoleumvloer en vinylvloer

Linoleum kun je aanschaffen in een klik variant of een gelijmde variant. Bij beide varianten moet je rekening houden met een effen ondervloer, oneffenheden komen snel naar boven als de vloer eenmaal geplaatst is. De klik variant is goed zelf te leggen, wij adviseren om deze variant niet in vochtige ruimtes te monteren. Een vinylvloer is relatief dun en wordt direct op de ondervloer gelijmd of verwerkt. Daarom is het van groot belang dat de ondervloer volledig glad is, anders is elk korreltje of andere oneffenheid direct zichtbaar. Onze stoffeerders nemen je alle zorgen uit handen en zorgen voor een spiegelgladde vloer.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen linoleumvloer en vinylvloer

Linoleum heeft een goede geluidsdempende werking en kan in combinatie met een goede ondervloer voldoen aan de 10 db geluidsnorm. Een vinylvloer wordt direct gelijmd op de ondervloer, waardoor zowel omgevingsgeluid als contactgeluid wordt geminimaliseerd. Handig als je in een appartementcomplex met onderburen woont of als kinderen regelmatig door het huis rennen of spelen.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist